Március 31-től országos a mAXI-NET!

Március utolsó keddjétől országosan is elérhető a mAXI-NET gép- és eszközfüggetlen RTK korrekciós rendszer, valamint minden funkciójában működik a maxi-net.hu weboldal, amely tartalmaz minden, a mAXI-NET-tel kapcsolatos tudnivalót.
A 2015. január 1-jével elindult, az AXIÁL Kft. által üzemeltetett mAXI-NET gép- és eszközfüggetlen RTK korrekciós rendszer bázisállomás-telepítései márciusban befejeződtek, március 31-től a szolgáltatás már országosan is elérhető.
A mAXI-NET földi korrekciós ren

dszer a navigációs műholdvétel kiegészítéseként biztosítja precíz, szántóföldi munkavégzést. A telepített 45 darab bázisállomás segítségével a hálózatba kötött RTK rendszer nagy pontosságú korrekciós jelet képes küldeni az ennek vételére alkalmas GPS eszköz számára. A rendszer nemzetközi szabványnak megfelelő RTCM jelformátumának köszönhetően sok gyártó előtt nyílik meg a mAXI-NET használata, függetlenül az adott gazdaságban üzemeltetett gépek és eszközök márkájától.
Annak érdekében, hogy a mobilhálózatos korrekciós szolgáltatás a területek lehető legnagyobb részén kihasználható legyen, 2 db SIM kártya kezelésére alkalmas eszközt használ a cég. Ez az eszköz egyszerre két mobiltelefon szolgáltató kártyáját, hálózatát és adatait kezeli, ezzel növelve a korrekció lefedettségét, elérhetőségét.
A mAXI-NET működéséről, funkcióiról bővebb információt a maxi-net.hu weboldalon szerezhet, amely szintén március 31-étől tekinthető meg teljes pompájában. A honlap a közérdekű adatok mellett tartalmazza a folyamatosan bővülő Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) és a Letöltések (képek, videók és dokumentumok) menüpontokat, amelyek további segítséget jelentenek az érdeklődőknek. Sőt, a Fórum menüpont lehetőséget ad minden regisztrált felhasználónak, hogy megoszthassa saját tapasztalatait másokkal. A weboldalon történő regisztráció nem kötött előfizetéshez, így bárki ingyenesen hozzászólhat a Fórum témáihoz.
A mAXI-NET gép- és eszközfüggetlen RTK korrekciós rendszerről bővebb tájékoztatás az AXIÁL Kft. GPS területi képviselő kollégáitól kaphat vagy látogasson el a maxi-net.hu honlapra!

http://www.maxi-net.hu/
https://www.youtube.com/watch?v=unbSVsSltrI

Az AXIÁL és az AGRYA a nagy sikerre való tekintettel másodszor is megrendezi a Vidék Kaland Speciál programot azért, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek a modern mezőgazdasági gépi technológiákkal. Idén is 5 résztvevőnek nyílik lehetősége ellátogatni az AXIÁL központi telephelyére, ahol testközelből ismerkedhetnek meg a gépekkel, a cégnél zajló munkafolyamatokkal és a mAXI-NET rendszerrel.

Nyomtatóbarát változatPDF változat