Megházasodott a gazda?

Nemrégiben lezárult az egyik kereskedelmi csatorna reality műsora, amelyben gazdák(nak) kerestek feleséget. A csatorna előzetes kommunikációjában értékteremtő műsort ígért. Követve a műsor eseményeit csak egyetlen értékteremtő elemet sikerült felfedezni. A nagyszerű operatőri teljesítménynek köszönhetően nagyon szépen filmezték a magyar vidéket, a tájat. Ezen túl nagyon keveset tudhatott meg a néző arról, hogy milyen a gazdálkodói életforma, hogyan is él egy átlag magyar gazdálkodó.


Az AGRYA továbbra is fenntartja, hogy a műsorban szereplő gazdák, az általuk irányított gazdaságok nem mutatták be az átlag magyar gazdák életét és a mai magyar mezőgazdaság mindennapjait. A műsor álláspontunk szerint nem segített abban, hogy erről a nézők pontos képet kapjanak. Azt, hogy okozott-e erkölcsi károkat a műsor, most még nem lehet megítélni, de segíteni biztosan nem segített a gazdáknak.

 

Bízunk benne, hogy a műsornak nem lesz folytatása. Ha csatorna mégis a mellett dönt, hogy folytatná a műsort, akkor reményeink szerint a gazdáknak lesz annyi józansága, hogy nem vesznek majd abban részt.

 

Városi emberek nem akarjanak hiteles műsort készíteni a magyar vidékről. Nem értenek hozzá, ami meg nem megy, azt ne erőltessük...

Nyomtatóbarát változatPDF változat