Újabb finanszírozási lehetőség földvásárláshoz

Az OTP Bank újabb lehetőséget biztosít a még jelenleg is tartó „Földet a gazdáknak!” Program finanszírozásához.  A termőföld értékesítésekre kialakított NHP forrású konstrukciók mellett az OTP Bank agrárszakemberei kidolgoztak egy saját forrású, de az állami konstrukciókhoz hasonló feltételrendszerű terméket, mivel a kereskedelmi bankok rendelkezésére álló Növekedési Hitelprogram kerete korlátozott. A hitelkonstrukció, amely minden téren versenyképes termék, a földvásárlási liciten kialakult vételár maximum 90 százalékáig, 20 éves futamidőre nyújt kedvező kondíciójú finanszírozást a földvásárlásra.  A hitelkonstrukcióban lehetőség van az 5 vagy 10 éves rögzített kamatozású finanszírozásra is. Az 5 éves fix periódusban az ügyfél által fizetendő kamat 2,82 %, a 10 évesnél pedig 3,59 %.

Az új gazdálkodási évben a területalapú támogatások előfinanszírozására felvehető hitelkonstrukció is több ponton változik. Az OTP Banknál immár 85-90 százalék is lehet a területalapú alaptámogatás (SAPS), a Zöldítés és a Fiatal gazda támogatások előfinanszírozási mértéke, de ez a SAPS alaptámogatás és a Zöldítés esetében – igénytől függően – akár a 100 százalékot, azaz a hektáronkénti 67.800 forintot is elérheti. Idén bővült az előfinanszírozható jogcímek köre, így ismét lehetőség van az Agrár-környezetgazdálkodási támogatások (AKG), a Natura 2000 gyepterületek kompenzációs kifizetéseinek, továbbá a Természeti Hátránnyal Érintett Területek (THÉT) kompenzációs kifizetéseinek előfinanszírozására is, 50-70 százalékos mértékben.
A szintén a területalapú támogatások előfinanszírozásához kapcsolódó OTP Zöldkártya hitel segítségével pedig hektáronként a támogatási összeg kétszereséhez, akár 122 ezer forintos hitelösszeghez is hozzájuthatnak az agrárvállalkozások.

A megújult hitelkonstrukciókkal a gazdák továbbra is gyorsan, egyszerűen és még kedvezőbb feltételek mellett juthatnak hozzá a támogatási összegek akár kétszereséhez, ez pedig nagymértékben hozzájárulhat a tervezett beruházások, fejlesztések mielőbbi megvalósulásához.

A tájékoztatás nem teljes körű, részletes feltételek: https://www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/Finanszirozas/Agrarhitel

Nyomtatóbarát változatPDF változat