Vetőmag – hozzuk ki belőle a legtöbbet! Timac AGRO

Mi kell a zavartalan csirásához és keléshez?
A magvak csirázáshoz rendszerint, vízre és megfelelő hőmérsékletre van szükség. Abban az esetben, ha  ezek a körülmények kellő ideig rendelkezésre állnak, megindul a csírázás folyamata. Mobilizálódnak a magban raktározott tartalék tápanyagok, melyek addig táplálják a csiranövényt, míg az alkalmassá nem válik az önálló táplálkozásra. Tehát nincs szükség a csirázáshoz pl. tápanyagokra.

Miért fontos a zavartalan kelés?
A lendületes kelés és korai fejlődés alapot biztosít egy egyenletes növényállomány kialakulásához, ahol minden növény, a fajtára jellemző fejlettséget ér el.
Miben tudja támogatni a Physiostart és Duostart a kelést és a korai fejlődést?
Termékeinkkel képesek vagyunk a különböző, csirázást befolyásoló tényezők döntő többségére hatni.
Figyelemben vesszük a talajadottságokat, mindenek előtt a talaj pH-ját. A Physiostart semleges-savanyú talajokon, míg a Duostart meszes-bázikus talajokon használható.

A mikrogarnulátumainkban lévő biostimulátorok (Physio+ és MPPA DUO) hatóanyagai, egyedülálló módon, a vízzel együtt bejutnak a csírázó vetőmagba és fokozzák a csírázás folyamatát. A fajtára jellemző fejlődési erélyt, vigort erősítve gyors, egyenletes kelést biztosíthatunk használatukkal.
A termékeinkben lévő biostimulátorok a kelést követően a különösen  érzékeny korai fejlődési időszakban is hatnak. A kedvezőtlen klimatikus tényezőkkel szemben is védelmet biztosítanak. A  stressz-tolerancia növelésével zavartalan, erőteljes fejlődést tesznek lehetővé.
Meddig fejtik ki hatásukat a Timac AGRO növénykondicionáló mikrogranulátumai?
Addig, amíg a növény képessé válik a kialakuló nagy tömegű gyökérzetével a talaj tápanyagtartalékait kiaknázni. Ez általában a tenyészidő első 4-6 hete. A hatóanyagok mennyisége és összetétele leköveti az erre az időszakra jellemző tápelem-igényeket.
A fiatal növény fejletlen gyökérzetéhez alkalmazkodva, könnyen felvehető és beépíthető hatóanyagok garantálják a maximális hasznosulást.
Kérjen több információt szakértőktől! Elérhetőség: www.timacagro.hu, +36 (20) 918 6627

SZERZŐ: SZARVAS ZOLTÁN TERMÉKMENEDZSER
Timac AGRO Hungária Kft.

Nyomtatóbarát változatPDF változat