Hírek

Nem csak a világban, de az agrárium körül is sok minden változik. Vége van egy támogatási ciklusnak, jön az új. Mit hoz magával? Változik az agrár szabályozás, hatóanyag kivonások vannak, földügyekben jön változás, de az új támogatások is hoznak majd változást a szabályokban. Erre is érdemes készülni! A digitalizáció a mindennapjaink része.

/hirek/egy-uj-idoszak-kuszoben-digitalizacio-foldugyek-tamogatasok-fiatal-gazda-konferencia-2020-febr

Ha fiatal agrárvállalkozó vagy és szeretnél tanulni, fejlődni, akkor jelentkezz október 21-ig az Így neveld az álmaidat Programra!

/hirek/igy-neveld-az-almaidat-program-kezdo-fiatal-agrarvallalkozok-figyelmebe

Nemrég lezárult a jelentkezés a Vidék Kaland Programra. Ismét a lehetséges helyeket többszörösen meghaladó érdeklődő fiatal szeretne "kalandorkodni".

/hirek/tobbszoros-tuljelentkezes-videk-kaland-programra

Az AGRYA által szervezett Vidék Kaland Program keretében pályázaton kiválasztott városi fiatalok tölthetnek el egy hetet, munkával egy fiatal gazda által irányított gazdaságban. A Program célja, hogy megmutassuk hogyan élnek, dolgoznak a gazdák. Hogy az internetes sületlenségek mellett a valóság is megismerhető legyen.

/hirek/fiatal-gazdak-figyelem-jelentkezes-fogado-gazdanak

A vidéki élet, a mezőgazdaság iránt érdeklődő városi fiataloknak hirdeti meg az AGRYA a Vidék Kaland Programot. Aki 18-35 év közötti, városlakó és szívesen eltöltene egy hetet a nyáron egy fiatal gazdánál, az jelentkezzen a Programra! Ez a kezdeményezés lehetőséget ad arra, hogy a résztvevő belelásson abba, hogy hogyan működik egy gazdaság, milyen a gazdák élete, hogyan telnek mindennapjaik.

/hirek/indul-videk-kaland-jelentkezes-aprilis-18-ig

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség – MHVISZ az elmúlt évek során több kistelepülési ifjúsági közösségeket fejlesztő programot szervezett, hajtott végre. Ezek egyfajta összegzése a három éves EFOP támogatású „Vidéki fiatalok lendületben” címet viselő program.

A program részek...

/hirek/palyazati-felhivas-2019-kistelepulesi-muhelytalalkozok-szervezese

Sajtótájékoztatón számolt be az AGRYA a „Vidéki élet, fiatalok vidéken” program csomag részét jelentő Vesd bele magad! és Vidék Kaland program aktualitásairól.

/hirek/folytatodnak-az-agrya-videki-eletet-nepszerusito-programjai

A fiatal gazdák kezében van a vidék jövője – Dr. Nagy István volt a vendégünk

/hirek/fiatal-gazdak-kezeben-van-videk-jovoje-dr-nagy-istvan-volt-vendegunk

Az AGRYA a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen ingyenes belföldi szakmai tanulmányutat szervez az agrár felsőoktatásban tanuló hallgatóknak 2019. április 12-14 között. A szakmai tanulmányútra pályázni kell. A jelentkezéseknél előnyben vannak azok a hallgatók, akik olyan intézményből jelentkeznek, ahol működik Egyetemi Fiatal Gazda Klub.

A tanulmányúton legfeljebb 30 fő részvétele biztosí...

/hirek/szakmai-tanulmanyut-agrar-hallgatoknak

A 2019. február 22-én tartott országos Fiatal Gazda Konferencia keretében partnerségi megállapodást írt alá a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és a T-Systems Magyarország Zrt.

/hirek/t-systems-agrya-partnerseg-az-innovativ-magyar-mezogazdasagert