Hírek

„Egy nap együtt - Gazdák a fenntarthatóságért” rendezvény sorozat
Öntözési beruházás megvalósítása a gyakorlatban, látogatás az Agro Aba Kft-nél.
2022. november 24. csütörtök, 10.00, Aba, Fejér megye

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Pannon Vidék Szövetség közös szervezésében kerül sor az öt rendezvényből...

/hirek/ontozesi-beruhazas-megvalositasa-gyakorlatban-latogatas-az-agro-aba-kft-nel

A Fiatal Gazdák - AGRYA és a Pannon Vidék Szövetség közös szervezésében november 24. -február 15. között kerül sor az "Egy nap együtt - Gazdák a fenntarthatóságért" rendezvénysorozatra. Ennek keretében a környezeti és gazdasági fenntarthatóság gyakorlati példáival ismerkedhetnek meg a résztvevők az ország különböző pontjain sorra kerülő gazdaság látogat...

/hirek/egy-nap-egyutt-gazdak-fenntarthatosagert-rendezvenysorozat

Az AGRYA februári Országos Gyűlése a szervezet átalakításáról és a teljes tisztújításról is döntött. Az új szervezeti rendben a három főből álló elnökség lett az AGRYA operatív irányító testülete. Tagjai Szadai Gabriella állattenyésztő, Király Gergely és Pintér Bálint növénytermesztő fiatal gazda.

Az adminisztrációs feladatokért és...

/hirek/tisztujitas-az-agrya-ban-0

Az AgroStratéga 2021-ben már tizedik alkalommal indítja útjára azt a kutatást, melynek kérdőíve a mezőgazdasági termelést hivatásszerűen, azaz árutermelés céljából folytató egyéni gazdálkodók, cégvezetők szakmai információszerzési szokásaival, valamint jövőképével kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.

/hirek/informacioszerzes-es-dontestamogatas-az-agrariumban

Nem csak a világban, de az agrárium körül is sok minden változik. Vége van egy támogatási ciklusnak, jön az új. Mit hoz magával? Változik az agrár szabályozás, hatóanyag kivonások vannak, földügyekben jön változás, de az új támogatások is hoznak majd változást a szabályokban. Erre is érdemes készülni! A digitalizáció a mindennapjaink része.

/hirek/egy-uj-idoszak-kuszoben-digitalizacio-foldugyek-tamogatasok-fiatal-gazda-konferencia-2020-febr

Ha fiatal agrárvállalkozó vagy és szeretnél tanulni, fejlődni, akkor jelentkezz október 21-ig az Így neveld az álmaidat Programra!

/hirek/igy-neveld-az-almaidat-program-kezdo-fiatal-agrarvallalkozok-figyelmebe

Nemrég lezárult a jelentkezés a Vidék Kaland Programra. Ismét a lehetséges helyeket többszörösen meghaladó érdeklődő fiatal szeretne "kalandorkodni".

/hirek/tobbszoros-tuljelentkezes-videk-kaland-programra

Az AGRYA által szervezett Vidék Kaland Program keretében pályázaton kiválasztott városi fiatalok tölthetnek el egy hetet, munkával egy fiatal gazda által irányított gazdaságban. A Program célja, hogy megmutassuk hogyan élnek, dolgoznak a gazdák. Hogy az internetes sületlenségek mellett a valóság is megismerhető legyen.

/hirek/fiatal-gazdak-figyelem-jelentkezes-fogado-gazdanak

A vidéki élet, a mezőgazdaság iránt érdeklődő városi fiataloknak hirdeti meg az AGRYA a Vidék Kaland Programot. Aki 18-35 év közötti, városlakó és szívesen eltöltene egy hetet a nyáron egy fiatal gazdánál, az jelentkezzen a Programra! Ez a kezdeményezés lehetőséget ad arra, hogy a résztvevő belelásson abba, hogy hogyan működik egy gazdaság, milyen a gazdák élete, hogyan telnek mindennapjaik.

/hirek/indul-videk-kaland-jelentkezes-aprilis-18-ig

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség – MHVISZ az elmúlt évek során több kistelepülési ifjúsági közösségeket fejlesztő programot szervezett, hajtott végre. Ezek egyfajta összegzése a három éves EFOP támogatású „Vidéki fiatalok lendületben” címet viselő program.

A program részek...

/hirek/palyazati-felhivas-2019-kistelepulesi-muhelytalalkozok-szervezese