Axiál szakemberek a katedrán

Az Axiál a Jövő Szakemberéért program keretein belül 2012. szeptember 19-én újabb együttműködési szerződést írt alá az Axiál Kft. a bajai Bereczki Máté Szakképző Iskolával a mezőgazdasági gépszerelő diákok gyakorlati képzéséről.


A tanulók az iskolai időszak minden második hetét a bajai telephely szervizműhelyében töltik, ahol a cég gyakorlott szervizszerelői oktatják őket erőgép tantárgyból, a kiadott tananyagnak megfelelően. A köztes időben pedig az iskolában, elméleti képzésben részesülnek.
A gyakorlatok keretében az erőgépek szervizelésének folyamataiban vehetnek részt a diákok, önállóan nem dolgozhatnak, csupán segédszerelőként, ezzel is elősegítve a minél hatékonyabb tanulást.
A harmadik év végén a diákok szakmunkás vizsgát tesznek majd, melyhez a fent említett tantárgyból szükséges gyakorlati ismertek elsajátításában támogatja a cég az iskolát.
A 2012/13-as tanévben 63 másod és harmadéves diák részesül az oktatásban.
Az Axiál Kft. és a Bereczki Máté Szakképző Iskola kapcsolata nem új keletű. Az elmúlt évben mintegy 40 szakmunkás diák részesült gyakorlati oktatásában az Axiál bajai telephelyén, emellett a cég támogatja az iskolai tanműhelyek kialakítását és berendezését is.

Nyomtatóbarát változatPDF változat