Az agrárgazdaságért felelős államtitkárral egyeztettek az AGRYA tagozati vezetői

Az AGRYA 2013. évi országos gyűlésén létrehozott szakmai tagozatok vezetői március 12-én Czerván Györgynél, a VM agrárgazdaságért felelős államtitkáránál egyeztettek aktuális agrárgazdasági kérdésekről. A megbeszélésen az AGRYA részéről részt vett Szakács Roland (Kertészeti és Termelői Szervezeti Tagozat), Dr. Magyar István (Szántóföldi Növénytermesztési Tagozat), Gazdóf Katalin (Állattenyésztési Tagozat), Bakó Dániel (Termálvíz Tagozat), Fejes István (Vidékfejlesztési Tagozat) és Dr. Weisz Miklós (KAP 2014 Tervezési Munkacsoport). A találkozón szóba került többek között a termálvíz kertészeti felhasználásának szabályozása, a Közös Agrárpolitika jövője és az új földtörvény tervezete.
A tagozati vezetők később az AGRYA szakmai partnerei közül az OTP Agrárágazati Igazgatóságának igazgatójával, Szabó Istvánnal is találkoztak.
A tagozatokon keresztül az AGRYA a szakmai kérdések szélesebb körében kíván állást foglalni és bekapcsolódni a döntés-előkészítési folyamatokba. A tagozatok segíthetik a Vidékfejlesztési Minisztériummal és a szakmai társszervezetekkel kialakított kapcsolatok erősítését, elmélyítését.

Nyomtatóbarát változatPDF változat