A Cargill a ‘Vesd bele magad!’ Program fő támogatója - Már most 10.000 kisgyerek részvétele biztosított a Programban!

A Cargill Magyarország Zrt. és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége  -AGRYA 2013. február 11-én támogatási szerződést írt alá a Vesd bele magad! Program támogatására.
A program célja a szemléletformálás, a kisiskolás gyermekek mezőgazdasági ismereteinek a fejlesztése. Az általános iskolák koordinációja mellett a gyerekek vetőmag csomagokat kapnak, amit otthon elvetve friss zöldséget tudnak előállítani a családnak.
2013-ban 30 000 kisgyerek részvételére számítanak a szervezők. A Cargill által nyújtott támogatás 10 000 tanuló számára teszi elérhetővé a Vesd bele magad! programban való részvételt.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a fő támogatója lehetünk az AGRYA Vesd bele magad! programjának és ezáltal elősegíthetjük az iskolás gyermekek agrárismereteinek bővülését” - nyilatkozta Kócza Zsolt, a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója.  “Szeretnénk támogatni a gyermekek szemléletformálását azáltal, hogy maguk állíthatják elő a zöldségeket és ezt otthon el is fogyaszthatják, ezáltal az egészséges táplálkozás egy lehetséges módját tudják elsajátítani.  A Cargill dolgozói szintén örömmel vesznek részt a programban önkéntesként, ezzel is segítve a kisdiákok munkáját.  Az ilyen jellegű programok által a tanulók jobban megérthetik az élelmiszerek előállításának folyamatát, és az egészséges táplálkozás fontosságát.”

A vetőmag csomagokat kizárólag magánadományokból, állami forrás bevonása nélkül biztosítja az AGRYA. A programban kizárólag önkéntesek dolgoznak. 2011-ben 22 iskola 2000 kisdiákja kapott vetőmagot. 2012-ben ez a szám növekedett és már 339 iskola 21.146 tanulója vehetett részt a programban. 2013-ban 30 000 kisiskolás számára válhat elérhetővé a program. A Cargill minden résztvevő iskola számára csapadékmérő eszközt és termesztési naplót is biztosít, valamint fiatal termelők bevonásával szeretnénk még inkább elősegíteni a gyermekek sikerélményét.

Nyomtatóbarát változatPDF változat