Egyetemi Fiatal Gazda Klub a Corvinuson! Megalakult a harmadik!

Az AGRYA-hoz kapcsolódva megalakult a harmadik Egyetemi Fiatal Gazda Klub a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán. A keszthelyi és debreceni klubhoz hasonlóan ez is tisztán hallgatói önálló kezdeményezésre és szervezéssel, az egyetemtől függetlenül kezdte meg működését.

A klub célja, hogy a mezőgazdasági termelés gyakorlatát és a családi gazdálkodói életformát mutassa be a jövendő agrár értelmiségnek.
A most alakult klub első találkozóján az AGRYA bemutatása mellett egy szamóca termesztéssel foglalkozó családi gazdaság életébe kaptak betekintést a résztvevők.

 

Az ősz végére várhatóan négyre bővül majd a klubok száma. A klubok létrejötte és immáron egy éves működése bizakodásra ad okot. A szervezésükben és tevékenységükben aktív szerepet vállaló hallgatók láthatóan élethivatásnak tekintik a későbbi mezőgazdasági tevékenységet, a diplomájukat és a megszerzett tudásukat a gyakorlatban is hasznosítani akarják. Emiatt az AGRYA kiemelt feladatának tekinti, hogy kialakuljon a klubok között egyfajta hálózati együttműködés is. Ez segítség lehet abban, hogy a későbbi fiatal gazdák már az egyetem alatt megtalálják azt a szakmai közösséget, amely majd a későbbiekben is segíti a tevékenységüket.

A klubok létrejöttéhez, működéséhez az AGRYA nemzeti vagy EU pályázati forrást nem kap. A kapcsolódó kiadásokat saját költségvetéséből és helyi támogatók segítségével finanszírozza.

Nyomtatóbarát változatPDF változat