Együttműködési megállapodás a Mezőgazdasági Múzeummal

Együttműködési megállapodást kötött az AGRYA és a Mezőgazdasági Múzeum, a megállapodás aláírására október 2-án, a Vidék Kaland Klub elindítása kapcsán rendezett sajtótájékoztatót követően került sor.

Fehér György, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója az általa vezetett intézmény folyamatosan szélesedő kínálatáról szólva hangsúlyozta: a múzeum nem csak a mezőgazdaság múltjával kíván foglalkozni, hanem az agrárium jelenével és jövőjével kapcsolatban is látja a szerepét. Ennek egyik eredménye az AGRYA-val kötött megállapodás is – tette hozzá.
A két szervezet közös terveiben az október 17-én induló Vidék Kaland Klub
megszervezésén túl az idén nagy sikerrel megszervezett „Falu a Városban“ rendezvény újbóli, hagyományteremtő célzatú megszervezése szerepel. A Múzeum és az AGRYA is bízik abban, hogy az eseményeken keresztül mind a fiatal gazdák, mind a mezőgazdaság iránt érdeklődő városi fiatalok otthonra találnak a Múzeumban. Ez segítség lehet abban, hogy a mezőgazdasági hagyományainkat a felnövekvő generáció jobban megismerje és továbbvigye. A megállapodást az AGRYA részéről Kesjár Kamilla társelnök írta alá.

Nyomtatóbarát változatPDF változat