Együttműködési megállapodást kötött a Raiffeisen-Agro és az AGRYA

Újabb céggel erősödött az agrár generáció váltás és a fiatal gazdák ügye mellett elkötelezett partnerség. 2016. február 26-án együttműködési megállapodást kötött a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. és az AGRYA. Bene László a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft ügyvezető igazgatója az aláírás kapcsán elmondta:
„Véleményem szerint két cég között egy együttműködés kizárólag akkor működhet harmonikusan, ha alapértékeikben, gondolkodásukban is hasonlítanak egymáshoz. Úgy gondolom, hogy az AGRYA és a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. között megvannak ezen kapcsolódási pontok. Ezek közül a gazdák szövetségét, szövetkezését emelném ki. Azt hiszem kevésbé ismert, hogy a cégünk tulajdonosi körét több ezer, szövetkezeti struktúrában működő gazdálkodó képezi a Lajtán túl, Ausztriában. Ezen gazdálkodók Wilhelm Raiffeisen szellemiségét követve a szövetségben, szövetkezésben látták a jövőt, akárcsak az AGRYA tagjai. Cégünket is, akárcsak a fiatal gazdálkodókat a fiatalos lendület és a friss gondolkodás jellemzi. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy vállalatunk managementjének az átlagéletkora alig haladja meg a 40 évet.”
Az AGRYA érték orientáltan alakítja ki a szakmai partnerségeit. A Raiffeisen-Agro bekapcsolódása a partnerségbe a hosszú távú piaci együttműködések égető szükségszerűségére hívja fel a figyelmet. A gazdálkodók és a hozzájuk kapcsolódó cégek akkor tudnak igazán sikeresek lenni, ha megvan a bizalom közöttük. A piaci folyamatok jobb ismerete, a korrekt és pontos üzleti kapcsolatok segítenek ennek a bizalomban a létrejöttében. A Raiffeisen-Agroval kötött megállapodás magában hordozza a lehetőségét a bizalmon alapuló kapcsolatok erősödésének. Erre a fiatal gazdákra építkezve talán nagyobb esély van.

Nyomtatóbarát változatPDF változat