Félúton vagy útfélen? 2014. február 28. Újra Fiatal Gazda Konferencia!

Az AGRYA 2014. február 28-án szervezi meg hagyományos éves konferenciáját Budapesten. Az idei rendezvény alcíme "Félúton vagy útfélen?" utal arra, hogy az agrár-vidéki generációs ügyek szempontjából fontos változások előtt állunk. Egyrészről a 2014-2020 közötti EU támogatások komoly hatással vannak a fiatal gazdák fejlesztéseire, tevékenységére. Másrészről az új földjogi szabályozás a mezőgazdasági termeléshez elengedhetetlen erőforráshoz, a földhöz jutást szabályozza újra. Mindkét agrárpolitikai szempontból kiemelkedő fontosságú kérdés hatással van arra, hogy javulnak-e a fiatal gazdák és ezen keresztül a magyar mezőgazdaság és vidék fejlődési esélyei avagy sem. Emiatt a konferencia két fő témája az EU támogatási rendszer és a földügyi szabályozása változása lesz.
A közelgő országgyűlési választások okán a parlamenti frakcióval rendelkező pártok képviselőinek lehetőséget biztosít az AGRYA arra, hogy elmondják az álláspontjukat a fiatal gazdák helyzetével és jövőjével kapcsolatosan.

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje: 2014. február 6. szerda. A regisztrációs lap letölthető a hír címére kattintva a csatolmánynál.

A rendezvényen korlátozott számú részvétel lehetséges. A jelentkezéseket érkezésük sorrendjében igazolja vissza az AGRYA. A lehetséges létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. A várólistán szereplők 2014. február 15-ig értesítést kapnak, ha a részvételük biztosított.

A rendezvényhez kapcsolódóan részvételi díjat kell fizetni. A személyenként 8.500,- Ft részvételi díj tartalmazza a kapcsolódó, helyben felmerülő összes költséget, beleértve az étkezés költségét is. A részvételi díjat a regisztráció visszaigazolásában megjelölt bankszámlára kell befizetni 2014. február 12-ig. A határidőben be nem fizetett részvételi díj esetén a jelentkezőt töröljük a listáról és helyére a várólistáról kerül be újabb résztvevő.

A rendezvényen - az AGRYA vendégei és tagjai kivételével - csak 40 év alatti gyakorló gazdálkodók számára biztosított a részvétel.

A rendezvényt az AGRYA és a "Fiatal Gazdák az Agrárium Jövője" Alapítvány közösen szervezi.

A rendezvény helyszíne a Városligethez, a Hősök teréhez és a Dózsa György úthoz van közel. Ez utóbbitól mintegy 300 méterre van a Hotel Benczúr. Parkolás ingyenesen a Felvonulási téren, pénzért a Hotel környéki utcában lehetséges (160 Ft/óra). A helyszín nagyon jól megközelíthető az 1-es metróval (sárga színnel jelölt, un. Kisföldalatti). A Hősök tere megállótól 8-10 perc könnyű séta.

További információ munkanapokon 9-17 óráig AGRYA Call Centertől kérhető (06 1 2704874, callcenter [at] agrya [dot] hu)

 

Kapcsolódó dokumentumok

konf_szoro_2014_web.pdf 703.49 kB pdf
Nyomtatóbarát változatPDF változat