Folytatódnak az AGRYA vidéki életet népszerűsítő programjai

Sajtótájékoztatón számolt be az AGRYA a „Vidéki élet, fiatalok vidéken” program csomag részét jelentő Vesd bele magad! és Vidék Kaland program aktualitásairól.

Az eseményen részt vett Farkas Sándor, az Agrárminisztérium politikai államtitkára, Kesjár Kamilla, az AGRYA társelnöke, Gémes László, a Vesd bele magad! Csongrád megyei koordinátora és Bakó Dániel leendő Vidék Kaland fogadó gazda Szentesről.

A Vesd bele magad! Program 944 családhoz 1017 vetőmag csomag került az ország minden megyéjében. A veteményezés után áprilistól havonta érkeznek majd az élménybeszámolók, a családoktól. Ezeket a program önálló Facebook oldalán lehet elérni.

A Vidék Kaland programra április 18-ig lehet jelentkezni. A mezőgazdaság, a vidék ügyei iránt érdeklődő városi fiatalok a programon keresztül közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek a mezőgazdaság működéséről. A részletes pályázati felhívás elérhető a videki-fiatal.hu/videk-kaland oldalon.

Az AGRYA az Egyetemi Fiatal Gazda Klub kezdeményezéséhez kapcsolódóan, a NAK-al együttműködésben szakmai tanulmányutat szervez agrár felsőoktatásban tanulóknak. A meghirdetett pályázatra többszörös túljelentkezés volt. A pályázatok értékelése után 35 fiatalnak lesz módja április közepén meglátogatni különböző gazdaságokat, üzemeket a dél-alföldi régióban a három napos tanulmányúton.

A részletes sajtóanyag a csatolmányban elérhető.

Kapcsolódó dokumentumok

sajtokozlemeny_vefv_2019_03_21.pdf57.65 kBpdf
vbm_osszesites.pdf38.4 kBpdf
Nyomtatóbarát változatPDF változat