Így neveld az álmaidat! Program - két képzés után

Az „Így neveld az álmaidat” Program a Nonprofit Képzési és Tanácsadó Iroda Alapítvány saját fejlesztésű fiataloknak szóló vállalkozás-fejlesztési projektje. Lényege, hogy egy szimulált, kertészkedésre alapuló vállalkozói környezetre építve adja át a gyakorlati vállalkozói ismereteket és fejleszti a készségeket.
A Program az Alapítvány és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA, Szlovákiai Fiatal Gazda Szövetség – ASYF és a székelyföldi Nyárádmente Kistérségi Társulás együttműködésében valósul meg.
Az „Így neveld az álmaidat” Program az Európai Unió E+ programjának támogatásával tud megvalósulni.

 

A Program iránt érdeklődők számára a szervező szervezetek pályázatot hirdetettek. A személyes meghallgatás után választották ki a 16 magyarországi és 1-1 szlovákiai és romániai résztvevőt.
A kiválasztottak közé életkorban és tapasztalatban is igen eltérő fiatalok kerültek be. Ez a sokszínűség szándékolt volt a szervezők részéről, ezzel a résztvevők egymástól is tanulhatnak, mivel a képzéssel kikerülnek a megszokott környezetükből. Így a legfiatalabb résztvevő csak 19 esztendős, a legidősebb 30 éves. A több diplomás fiatal és a szakmunkás együtt tanulnak majd az előttünk álló szűk esztendőben.

A Program 2016. december 2-4 között az első képzéssel elindult. A budapesti esemény egyik célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék egymást. Így az eseménynek hangsúlyos része volt a csapatépítés, a személyes kapcsolatok kialakítása elmélyítése. Ezen túl természetesen már vállalkozások világában is kalandoztak a résztvevők. A vállalkozási alapismeretek, a vállalkozói gondolkodás és az számvitel, adózás alapjai kerültek az esemény szakmai fókuszába.
A következő, január eleji képzési eseményen az on-line kommunikáció gyakorlatával, az üzleti tervezés alapjaival ismerkedhettek a fiatalok. A képzési alkalomnak része volt egy markánns önismereti, motvációt erősítő blokk is.

A program során hamarosan elkezdődik a "vállalkozás", a résztvevők beindíják a kertjüket.

A program Facebook oldalára folyamatosan kerülnek fel  információk, képek az egyes eseményekről. 

Nyomtatóbarát változatPDF változat