Szépen gyűlnek az adományok a Vesd Bele Magad Programra! - Sajtóközlemény

A Vesd Bele Magad Program keretében 339 iskola 21.146 kisdiák számára igényelt vetőmag csomagot. A Program nem szociális alapon szerveződik, a célja a szemléletformálás, annak bemutatása, hogy kevés munka befektetésével egy család meg tudja termelni a saját ellátásához szükséges friss zöldséget és nem kell azt a nagyáruházban megvásárolni.

Az AGRYA az akcióval arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy a helyben előállított és frissen, gyorsan értékesített termékek más minőségűek, felhasználhatóságuk, élvezeti értékük eltérő a nagyáruházakban található zöldségektől, gyümölcsöktől. Másrészről ez a Program azt is megmutatja, hogy nem szégyen a fizikai munka, hiszen van kézzel fogható eredménye.

A vetőmag csomagokat magánadományokból, állami forrás bevonása nélkül biztosítja az AGRYA. Az adománygyűjtés kimondottan sikeres, hiszen alig egy hét alatt már összegyűlt a szükséges források kétharmada.

A cégektől érkező felajánlások közül kiemelkedik az OTP Bank támogatása, amely önmagában 5.700 kisiskolás vetőmag csomagjához biztosít fedezetet.

A magánszemélyektől érkező adományok között volt a legkisebb összeg, 1.000 forint egy egyetemistától érkezett, egy nyugdíjas pedagógus pedig a szerény megtakarításaiból ajánlott fel 150 ezer forintot.
Jó látni, hogy a témában érintett szakemberek, döntéshozók, politikusok személyesen is a Program mellé álltak és pénzbeli adománnyal segítik azt. Így a támogatók között van többek között V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár, Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, Gőgös Zoltán a Mezőgazdasági Bizottság alelnöke, Varga Géza országgyűlési képviselő, L. Simon László országgyűlési képviselő, Kapronczai István, az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatója.

Az adomány gyűjtés folytatódik, a pénzbeli adományokat továbbra is várjuk
Átutalással a „Fiatal Gazdák az Agrárium Jövője” Alapítvány, 12011351-01047859-00100003 bankszámlára, rózsaszín csekken „Fiatal Gazdák az Agrárium Jövője” Alapítvány 1138 Budapest, Budapest, Váci út 134/C. VI.28. postai címre lehet a pénzbeli adományokat elküldeni.

Minden támogatás, bármilyen kis összegű is az, segítség, hiszen egy vetőmag csomag csak 350 forintba kerül és ez egy kisgyerek örömét jelentheti.

A résztvevő iskolák listája, a támogatók listája és az adomány gyűjtéshez kapcsolódó részletes információk elérhetők www.agrya.hu és a www.vesdbelemagad.hu weboldalakon.
A Program 2011. évi eseményeiről szintén a www.vesdbelemagad.hu weboldalon található bővebb információ, valamint fotók elérhetők a https://picasaweb.google.com/113840037311518099087/VBMEletkepek Internet címen.

További információ: AGRYA Országos Iroda, 06 1 2704874, vesdbelemagad [at] agrya [dot] hu


 

Kapcsolódó dokumentumok

sajtokozlemeny_20120221.pdf121.21 kBpdf
Nyomtatóbarát változatPDF változat