Tisztújítás az AGRYA-ban

Az AGRYA Országos Gyűlése 2016-ban döntött a vezető testületek fiatalításának menetrendjéről. Ennek első állomásaként Vrancsik András és Szakács Roland elnökségi tagok adták át a helyüket ifjabb kollégáinknak, Hegedűs Zsoltnak és Barcza Balázsnak. A két leköszönő tisztségviselő az alapítói generációhoz tartozik. Munkájukat a Fiatal Gazdákért Díjjal köszönte meg az AGRYA Országos gyűlése. Munkájukra továbbra is számítunk!
A díjátadáshoz kapcsolódó rövid felvezető, munkájukat megköszönő beszéd alább olvasható.

Az AGRYA vezető testületi tagjai a következők 2018. február 24-től: Dr. Weisz Miklós, Kesjár Kamilla társelnök, Dr. Mikula Lajos ügyvezető elnök, Benedek Borbála, Polgár Ákos, Hegedűs Zsolt, Barcza Balázs alelnök, Gémes László felügyelő bizottsági elnök, Bognár István, Kuti Csaba, Szanka István, Király Gergő felügyelő bizottsági tag

Vrancsik András és Szakács Roland köszöntése

"Egy jó közösség erejét mindig az egyéniségek adják. Egy jó közösségben mindenki magát adja, nyíltan, őszintén. Van, aki a maga csendes, megfontolt módján szemléli, követi az eseményeket és csak akkor szól, ha tényleg van mondanivalója. Más, szigorú üzletemberként is képes vidámságot, derűt hozni a közösség életébe. Az igazi egyéniségek olyan emberek, akik nélkül szürkébbek egy közösség eseményei, az együtt töltött idő.

Az AGRYA vezetése, több mint egy évtizedig dolgozhatott együtt Vrancsik Andrással és Szakács Rolanddal. Ők ketten az alapítói generációhoz tartoznak. Ott voltak már akkor is, amikor AGRYA-nak koránt sem volt ilyen kiterjedt tevékenysége, elismertsége, mint napjainkban. Ők is azok közé tartoznak, akik hittek és hisznek abban, hogy szükség van az AGRYA-nak nevezett szakmai közösségre. Hittek ebben a nehéz pillanatokban is és így őszinte örömmel tudták átélni a közreműködésükkel is elért eredményeket.

14 év, hosszú idő, ennyit töltöttek mindketten az AGRYA vezetésében. Ez alatt a 14 év alatt nyomot hagytak az AGRYA arculatán és vitán felül az AGRYA történetének meghatározó személyiségei között tarthatjuk számon őket.

A mostani pillanat azonban nem a búcsúzásé. Már csak azért sem lehet a búcsúzásé, mert András és Roland továbbra is segíteni fogja az általuk is felnevelt gyermek, az AGRYA mindennapjait. Így a mostani pillanat a köszöneté. Az AGRYA tagjai, tisztségviselői a Fiatal Gazdákét Díjjal szeretnék megköszönni Vrancsik András és Szakács Roland több, mint egy évtizedes önzetlen munkáját. Ahányszor az irodájuk falán rápillantanak az oklevélre, annyiszor jusson eszükbe valami jó, valami szép az elmúlt évekből. Ezek nélkül az emlékek nélkül a közös életünk biztosan szegényebb lenne. Köszönjük a munkátokat!"

Nyomtatóbarát változatPDF változat