Tisztújítás az AGRYA-ban - Újabb hölgy az Elnökségben!

2014. március 1-jén szombaton tartotta Országos Küldöttgyűlését az AGRYA. Az idei évben a szokásos tennivalók mellett tisztújításra is sor került. Az Alapszabálynak megfelelően a két társelnököt, a négy alelnököt, a felügyelő bizottság elnökét és tagjait, valamint a mandátumvizsgáló és választási bizottság tagjait választották meg a küldöttek.

Az AGRYA Elnökségébe bekerült egy újabb hölgy, Benedek Borbála. Borbála 27 éves, végzettsége szerint gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, kertészmérnök, angolul és németül beszél tárgyalási szinten. Családjával Nagyrédén gyümölcsöt termeszt.
Gémes László korábbi alelnök a Felügyelő Bizottság elnökeként dolgozik továbbiakban. A Felügyelő Bizottság új tagjává választották a küldöttek Bakó Dániel 35 éves szentesi fiatal gazdát. Dániel környezetgazdálkodási agrármérnök, termálvízzel fűtött hajtatásos zöldség kertészeti gazdaságát irányítja.
Az elnökség és felügyelő bizottság tagjai között 5 fiatal gazda foglalkozik kertészeti kultúrákkal és három fiatal gazda foglalkozik állattartással. Így a kimondottan munkaerő igényes, nagyobb hozzáadott értéket, innovációs igényt és így fejlődési potenciált magukban hordozó ágazatok képviselői felülreprezentáltak az AGRYA vezető testületeiben.

A soron következő, 2016-ben esedékes tisztújításig az AGRYA vezető tisztségviselői a következők:

Kesjár Kamilla, társelnök
Dr. Weisz Miklós, társelnök
Dr. Mikula Lajos, ügyvezető elnök
Benedek Borbála, alelnök
Polgár Ákos, alelnök
Vrancsik András, alelnök
Szakács Roland, alelnök

Gémes László, felügyelő bizottsági elnök
Hegedűs Zsolt, felügyelő bizottsági tag
Bába Miklós, felügyelő bizottsági tag
Bognár István, felügyelő bizottsági tag
Bakó Dániel, felügyelő bizottsági tag
 

Nyomtatóbarát változatPDF változat