Új telephelyeket nyitott Axiál

Dombóváron 2011. december 02-án, míg Pécsett 2012. január 18-án nyitottak meg hivatalosan is az Axiál Kft. új telephelyei. A zöldmezős beruházások keretében, egyenként mintegy nettó 500 millió Forint értékben megvalósult beruházások, a már korábban is az érintett településeken működő telephelyeket váltották ki. A beruházások célja a cég által kínált szerviz és alkatrész szolgáltatások színvonalának növelése és kapacitásának bővítése volt.

A cég hosszú távú stratégiájának alapja a háttér szolgáltatások utáni fokozódó igények kiszolgálására való törekvés. A 21. század mezőgazdasági és építőipari gépeinek tartós üzemeltetéséhez egyre nélkülözhetetlenebb a korszerű szaktudással bíró szakműhelyek megléte. Míg korábban akár a szabadban is javíthatók voltak a mezőgazdasági erőgépek, a legkorszerűbb gépek szennyeződésekre való érzékenysége következtében, már csak megfelelő tisztaságú műhelyekben javíthatók, fogalmazott Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető.

Úgy gondoljuk, a mai magyar mezőgazdaság gépesítésben átlagos, közepes színvonalon van. Amit azonban az Axiál Kft. szolgáltatások vonatkozásában Magyarországon kínálni tud, az nem csak itt Közép-Európában, de sok nyugat-európai ország szintjéhez képest is jónak számít. Az európai mezőgazdasági gépforgalmazók szövetségének alelnökeként több európai országban lehetőségem volt, akár ún. minta szerviz műhelyeket is megtekintetni. Ezek alapján is bátran mondhatom, hogy nem kell szégyenkeznünk. Ahol most mi tartunk, az Nyugat-Európához képest is nagyon jó. Ha még két-három éven keresztül folytathatjuk a betervezett beruházásokat, akkor messze jobb feltételekkel tudunk majd dolgozni és tudjuk biztosítani azt a műszaki hátteret, amit a magyar mezőgazdasági, építőipari és raktár-technológiai vállalkozók igényelnek tőlünk, hangsúlyozta Harsányi Zsolt, a telephelyavatókkal egybekötött sajtótájékoztatókon.

Mint ismert, az Axiál Kft. ügyvezetése 2011. év elején fogadott el egy két éves telephely fejlesztési beruházási csomagot. A mintegy nettó másfél milliárd Forint értékben tervezett beruházások keretében a cég tavaly májusában megnyitotta a 15. telephelyét Békéscsabán, valamint négy már korábban is meglévő telephely esetében tervezett egy-egy zöld mezős beruházást. A kapacitás és szolgáltatási színvonal növelését célzó beruházások Dombóvár, Pécs, Zalaegerszeg és Szolnok vonatkozásában új szervizműhelyből és alkatrész raktárból álló komplex telephely beruházást jelentettek. Az első két építési beruházás átadása után 2012-re a cég a zalaegerszegi és szolnoki beruházások megvalósítását tervezi.

A hasonló mértetekkel rendelkező dombóvári és pécsi telephelyeken az új szervizműhelyek alapterülete összesen 466 m2, a különálló alkatrészraktár, az üzlet, és a vele egybeépített irodahelyiségek alapterülete pedig 851 m2, a földszinti és emeleti helyiségekkel együtt.
Pécsen a telephely az Üszögi út 4. száma alatt 20.000 m2-en fekszik. A pécsinél nagyobb telek mérettel rendelkező dombóvári telephely összesen 23.678 m2-en a Gagarin utcában, a régi bolttal szemben áll szolgáltatásaival és kínálatával a mezőgazdasági és építőipari vállalkozások rendelkezésére.

Nyomtatóbarát változatPDF változat