Update! Üzemméret számítás - Újabb lépéssel közelebb a megoldáshoz

Megjelent az MVH újabb közleménye az üzemméret számítás ügyében. Ez a korábbiaknak megfelelően a kifizetési kérelem benyújtásakori SFH és és az előző évi Euró árfolyamot rendeli használni. Ezzel együtt hatályon kívül helyezi a jogszabály módosítás után kiadott 187/2011 (XII.22) közleményt.

Ezzel a jogi rendezés felé egy nagy lépést tettünk, de még nem vagyunk az út végén. A 23/2007 FVM rendeletet is módosítani kell 2012. január 31-ig, hogy a minden rendben legyen. Jelenleg ugyanis ellentét van a közlemény és a jogszabály tartalma között.

Ha ellentétes tartalmú a közlemény és a jogszabály, akkor a jogszabály az erősebb. Az MVH erre fel is hívja korrektül a figyelmet a közleményének IV. pontjában: "Amennyiben a közlemény és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, úgy minden esetben a jogszabályok rendelkezései az irányadók."

 

Tehát még mindig nincs vége az ügynek! Izguljunk, hogy sikerül-e végigvinni a rendlet módosítást január 31-ig. Ha nem, akkor jön az a bizonyos kusza jogi helyzet...

Nyomtatóbarát változatPDF változat