Együttműködési megállapodást írt alá az AGRYA és az AGRO.bio Kft.

Sajtóanyag - A mezőgazdaságban dolgozók és az abból élők, illetve a városlakók, különösen a rendszerváltást követően, érezhetően eltávolodtak egymástól. A kölcsönös ismeret hiánya sem mikro-, sem makroszinten nem kedvez egyik félnek sem. A sikeres Magyarország egyik döntő kérdése, hogy a város és a vidék újra egymásra találjon. Az AGRO.bio Hungary Kft. éppen ezért csatlakozott örömmel az AGRYA, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége Vidék Kaland programjához.


A Vidék Kaland program (http://www.videk-kaland.hu/) a tavalyi siker után idén ismét megtalálta azokat a fiatal városlakókat, akik a mezőgazdaságban perspektívát látnak, és szívesen belekóstolnak egy gazda mindennapjaiba, a vidéki életbe. Az AGRYA által összeállított szakmai bizottság 132 jelentkező közül választotta ki azokat fiatalokat, akik egy hetet töltenek el különböző gazdaságokban, kivéve részüket a mindennapi munkából, a nehézségekből és az örömökből. A június 8-án szervezett közös mezőgazdasági munkákkal színesített (traktorvezetés, takarmányozás, trágyázás, etetés stb.) ismerkedés után ma már javában zajlanak a Kalandorok mindennapjai.
Az AGRO.bio Hungary Kft. a Vidék Kaland programhoz (http://agrobio.hu/ ) támogatóként csatlakozott – mondta el Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója. A cég különösen fontosnak tartja az AGRYA célkitűzéseit, és emellett elkötelezett híve annak, hogy a magyar gazdaságok minél több hektáron gazdálkodjanak vegyszermentes talajminőség javító szerekkel, így a teljesen magyar fejlesztésű és 27 országban szabadalom alatt álló BactoFil talajjavító termékcsaláddal.
Az AGRO.bio Hungary Kft. vezetősége bízik benne, hogy az együttműködés az AGRYA-val nemcsak egyszeri alkalom, hanem valóban hosszú távú, az ország érdekeit szolgáló együttműködés kezdete.

 

Fotók a Picasa albumban: https://picasaweb.google.com/113840037311518099087/AGRYAAGROBioEgyuttmukodesiMegallapodasAlairas2012Julius11

Nyomtatóbarát változatPDF változat