Együttműködési megállapodást kötött az AGRYA és a YARA Hungária Kft. - Az innovatív szemlélet erősítése a cél!

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA tudatosan törekszik arra, hogy a tevékenységén keresztül a fiatal gazdálkodói generáció megismerkedjen az új termesztési kihívásokkal és az arra adott szakmai megoldásokkal. Ennek a munkának 2012. évtől része a szakmai együttműködések kialakítása olyan iparági szereplőkkel, akik komoly hozzáadott értékű termékeket, szolgáltatásokat biztosítanak a gazdáknak. Ennek a törekvésnek egy fontos pillanata, hogy 2013. október 31-én együttműködési megállapodást kötött a YARA Hungária Kft. és az AGRYA.

A világ legnagyobb ásványi műtrágya előállítójának magyarországi cégének és az AGRYA-nak a tevékenysége, céljai több ponton természetes módon találkoznak egymással. A YARA magas minőségű, környezettudatos termékei nagyon jól illeszkednek a fiatal gazdák között egyre inkább teret nyerő precíziós mezőgazdasági termesztési megoldásokhoz, mind a szántóföldi, mind a kertészeti kultúrák esetén. A termékekhez kapcsolódóan felhalmozott általános szakmai tapasztalat, ismeret és technológiai tudás átadása segíti a fiatal gazdákat abban, hogy kisebb környezeti terhelés mellett költség hatékonyabban és így versenyképesebben tudjanak termelni. A YARA-n keresztül, hasonlóan az AGRYA más ágazati partnereihez, friss, modern és innovatív személettel ismerkedhetnek meg az erre nyitott fiatal gazdák.

Az AGRYA tevékenységében kiemelten foglalkozik az agrár-felsőoktatásban tanulókkal, a jövendő agrár értelmiséggel. A kapcsolódó AGRYA események, az Egyetemi Fiatal Gazda Klubok és a YARA által működtetett YaraGeneráció nevű kezdeményezés hasonló célokat fogalmaz meg. A mezőgazdaságban, függetlenül a gazdálkodás formájától, egyre nagyobb igény van a képzett és tapasztalat munkatársakra. Az AGRYA és a YARA bíznak abban, hogy a tevékenységük összehangolásával erősíteni tudják az agrár felsőoktatásból kikerülő fiatal szakemberek elhivatottságát, hogy a választott szakmájukban találják meg a boldogulásukat.

Az AGRYA 2013. november 8-i Élelmiszer és Hagyomány konferenciáján már a Fiatal Gazdák új partnere, a YARA által hordozott tudás és szemlélet is megjelenik az előadásokon keresztül.

Nyomtatóbarát változatPDF változat