Megkezdődtek a Vidék Kaland meghallgatások - 132 jelentkezőt hallgat meg az AGRYA

Az AGRYA 2012. évben második alkalommal hirdette meg a Vidék Kaland Programot. Ennek keretében városi fiatalok tölthet el egy-egy hetet fiatal gazdák által vezetett gazdaságokban. A résztvevőket pályázaton választja ki az AGRYA, amelyre a múlt évinél jóval többen, összesen 132-en jelentkeztek. Hasonlóan a múlt évihez a jelentkezők többsége hölgy és budapesti, vagy vidéki nagyvárosi fiatal. Örömteli változás a múlt évhez, hogy többen vannak nem felsőfokú végzettségűek a jelentkezők között. A múlt évben 1 fő kivételével csak diplomások vagy felsőfokú oktatási intézmények hallgatói jelentkeztek. Így az idei jelentkezők jobban reprezentálják a fiatalokat, mint társadalmi réteget.

A jelentkezők között van többek között jogász, közgazdász, ipari formatervező, geográfus, nyelvszakos bölcsész, marketing szakember, újságíró, árufeltöltő, bolti eladó, gépkocsivezető, árbeszerző, futár, újságíró, hivatalnok, könyvelő, óvónő. Ismét vannak a jelentkezők között az agrár felsőoktatás hallgató is. Ez ismét arra utal, hogy a hiányzik az agrár felsőoktatásból a valódi szakmai tapasztalat megszerzése, hiszen ezt keresik ezek a jelentkezők a Programban.

A jelentkezők közül 30 résztvevőt választ ki a szakmai zsűri. Ebben helyet kaptak a Programot támogató OTP Bank képviselői mellett a Magyar Rádió munkatársai is. A meghallgatások május 8-án zárulnak. A kiválasztott résztvevők június 8-án résztvesznek egy felkészítő "traktoros" tréningen és a kötelező munkavédelmi oktatáson. A látogatásokra 2012. június 15 és augusztus 31. között kerül majd sor.

A kiválasztott résztvevők listája elérhető a csatolmányban.

Nyomtatóbarát változatPDF változat