Nehéz kezdet után bíztató folytatás - a Vesd bele magad! Programról egyeztetettek az AGRYA és a Garafarm Kft. vezetői. Az AGRYA visszavonja a keresetét!

Az AGRYA február utolsó napjaiban polgári pert kezdeményezett a Vesd bele magad! Program védjegyéhez kapcsolódó jogai megsértése miatt a Tesco-Globál Áruházak Zrt. és a Garafarm Kft. ellen. A kereset oka a Garafarm Kft. által előállított gyerekeknek készített vetőmag csomag forgalmazása volt a Tesco áruházakban.

A Garafarm Kft. vezetőinek kezdeményezésére nemrégiben egyeztetésre került sor a cég és az AGRYA vezetői között. A jó hangulatú és megoldást kereső egyeztetésen az AGRYA és a Garafarm Kft. képviselői áttekintették a hobbi vetőmag piac sajátos működését valamint a Vesd bele magad! Program részletes céljait és működését.

A megbeszélés eredményeként mind az AGRYA, mind a Garafarm Kft. vezetői pontosabb képet tudtak kialakítani a Vesd bele magad! Program működésével, sikerével előállt helyzetről. Az egyeztetés kiemelkedő eredménye, hogy a jövőben a Garafarm Kft., a hobbi vetőmag forgalmazók közül egyedüliként, kiemelt támogatóként segíti a Vesd bele magad! Program tapasztalatainak széles körű elterjesztését. A cég segítségével egy kiadvány készül. A kiadvány a Központi Statisztikai Hivatal közreműködésével, a gyerekek által összegyűjtött adatok elemzését tartalmazza. A kiadvány bemutatja majd, hogy az ingyenesen kiosztott vetőmagokból milyen értékű, mennyiségű élelmiszert állítottak elő a hobbi kiskertészek, annak milyen összefüggései voltak az időjárási és termőhelyi adotságokkal.

Az AGRYA az egyeztetéssel lezártnak tekinti az ügyet és visszavonja a korábban benyújtott bírósági keresetét. Az AGRYA üdvözli a Garafarm Kft. segítségnyújtását a Vesd bele magad! Programhoz. Ez a többi piacon levő cégnek is példát mutató kiállás egy jó ügy mellett.

Nyomtatóbarát változatPDF változat