T-Systems – AGRYA partnerség az innovatív magyar mezőgazdaságért

A 2019. február 22-én tartott országos Fiatal Gazda Konferencia keretében partnerségi megállapodást írt alá a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és a T-Systems Magyarország Zrt.
Az együttműködés arra a kölcsönös meggyőződésre épül, hogy a fiatal gazdálkodók által irányított versenyképes, hosszabb távon fejlődni tudó gazdaságok működése igényli az új, innovatív információ-technológiai megoldásokat.

Az együttműködési megállapodás aláírása után Kesjár Kamilla, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA társelnöke elmondta: a fiatal gazdák szakmai szervezeteként kiemelkedően fontosnak tartják, hogy a fiatal gazdálkodók körében minél inkább elterjedjenek azok az innovációk, amelyek gyakorlatban jól használhatók és amelyek segítik a gazdaságok tevékenységének megerősítését. A Szövetség álláspontja szerint a versenyképes gazdaságok tevékenységéhez nélkülözhetetlen a legújabb információ-technológiai megoldások alkalmazása. Ehhez kapcsolódóan kiemelt jelentőséggel bír, hogy a gazdálkodásukat kezdő fiatal gazdák könnyen elérjék a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható információkat, ismereteket.

„A digitalizáció az agrárágazatban is versenyképességi tényezővé vált. A technológiai fejlődés integrációja ezért a hazai élelmiszeripar és mezőgazdaság valamint az informatikai piac számára egyaránt kiemelten fontos feladat. Ennek egyik kiemelt területe az IoT megoldások folyamatosan bővülő alkalmazhatósági köre.” – mondta el Bódi Gábor, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese a megállapodás hivatalos aláírásán.

Kapcsolat:

T-Systems Magyarország Zrt.
Jenei Rita kommunikációs manager
+30 894 7713
rita [dot] jenei [at] t-systems [dot] hu

AGRYA
Mikula Lajos, ügyvezető elnök
+36 30 9404316
agrya [at] agrya [dot] hu

Nyomtatóbarát változatPDF változat