Várhatóan csúszik a fiatal gazda rendelet megjelenése

A vonatkozó jogszabályok szerint legkésőbb 30 nappal a beadás előtt meg kell jelennie a jogcím rendeletnek. A fiatal gazda rendelet tervezete szerint május 14-től lehetett volna beadni a támogatási kérelmeket. Így legkésőbb április 14-éig, ami most szombatra esik kellett volna megjelenni a rendeletnek.

Szombaton nincs Magyar Közlöny megjelenés, így április 13-ig kellett volna kihírdetni az új jogcím rendeletet. Ma, az április 13-án megjelent Magyar Közlönyben nincs benne az új jogcím rendelet. Így várhatóan nem nyílik meg a jogcím május 14-én.

 

Az előbbieket megerősíti az is, hogy az ügyben a Minisztérium egyeztető megbeszélésre hívta az AGRYA képviselőit 2012. április 17-én kedden 10.30-ra.

 

Az AGRYA üdvözli, hogy további egyeztetésre kerül sor az ügyben. Reményeink szerint ennek során lehetséges lesz a beadást megakadályozó az adminisztratív korlátok lebontása. A további egyeztetés újabb jelzése annak, hogy Minisztérium partnerként kezeli a szakmai szervezeteket.

 

Az AGRYA számára elfogadható, sőt támogatandó, ha a további pontosítás miatt csúszik a rendelet megjelenése és ezzel a támogatási kérelmek beadása. A jelenlegi formájában ugyanis komoly esély van arra, hogy lehetséges támogatott fiatal gazdák még a kérelmüket sem tudnák beadni.

Nyomtatóbarát változatPDF változat